3,33 dl mjölk
3,33 dl vatten
166,67 gram smör (eller margarin)
1,33 paket jäst (50 g)
1,33 dl socker
0,67 msk salt
1 200 gram vetemjöl (spara lite till utbakning)
3,33 dl mjölk
3,33 dl vatten
166,67 gram smör (eller margarin)
1,33 paket jäst (50 g)
1,33 dl socker
0,67 msk salt
1 200 gram vetemjöl (spara lite till utbakning)
GÖR SÅ HÄR
- 1 Degspad: Smält smöret och tillsätt vatten och mjölk , värm till 37 grader.
- 2. Smula sönder jästen i en bunke,(använd assistenten). Tillsätt lite degspad och rör om tills jästen smält. Tillsätt resten av degspadet.
- 3. Tillsätt mjölet (spara ca. 0,5 dl till utbaket) socker och salt. Arbeta degen i assistenten ca. 4 minuter.
- 4. Låst jäsa i bunken ca. 30 minuter. Häll upp degen på bakbordet och arbeta ihop den smidig.
- 5. Dela degen i ca. 15 bollar. Tryck ut varje boll (en i taget) med handflatan och kavla sedan till ca. 0,5 cm tjock och rund kaka.
- 6. Lägg dem på pålt ca. 6 st/plåt. Låt jäsa i ca. 30 minuter.
- 7. Picka(gör små hål i degen) kakorna innan gräddning. Grädda i 200 grader i ca. 10-15 minuter.
- 8. Pensla de färdiggräddade kakorna med varm vatten direkt efter gräddning. (jag brukar först pensla med varmt vatten och när dom svalnat en aning penslar jag på ägg)
TIPS :
Tekakorna passar utmärkt att göra räksmörgåsar och smörgåstårta av
Gör söta Hjärtformade tekakor med hjälp av pepparkaksformar
Någon tsk vaniljsocker i degen gör den lite X-TRA god
Detta måste ni verkligen testa , tekakorna blir så otroligt goda och saftiga :)